Diensten niet residentieel

Op zoek naar een EPC niet residentieel?
Werkwijze
Na ons eerste contact (boek alvast een afspraak in via onze website) wordt u als eigenaar verzocht om zoveel mogelijk bewijsstukken te verzamelen betreffende uw woning. Bewijsstukken zijn onder meer officiële plannen, facturen, premie-aanvragen en vergunningen. Op de afgesproken datum komen we langs om alles op te meten en bewijsstukken te analyseren.
EPC NR < 500 m²
Bestel nu Maak vrijblijvend een online afspraak Contacteer ons
- Correcte en vooraf gekende prijs
- Snelle service
- Boek zelf je plaatsbezoek in
- Door VEKA erkende energiedeskundige
EPC NR > 500 m²
Bestel nu Maak vrijblijvend een afspraak Contacteer ons
- Correcte en vooraf gekende prijs
- Snelle service
- Boek zelf je plaatsbezoek in
- Door VEKA erkende energiedeskundige
Veelgestelde vragen
.Het energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat de energie-efficiëntie van een gebouw weergeeft, waarbij zowel de gebouwschil als de installaties in overweging worden genomen. De opmaak en inhoud van het EPC kunnen variëren, afhankelijk van het type gebouw en het beoogde gebruik.
Een Energieprestatiecertificaat (EPC) is verplicht zodra u een woning te koop of te huur aanbiedt. Dit geldt ook bij een schenking. Het is essentieel dat elke koper of huurder in staat is om de energiezuinigheid van een woning te beoordelen, zodat zij woningen eenvoudig kunnen vergelijken. Daarom dient de verkoper of verhuurder in alle commerciële communicatie de score of het label te vermelden.
U kunt ook vrijwillig een EPC laten opmaken van uw woning. Voor "Mijn EPC-Labelpremie" is het noodzakelijk dat u een EPC laat opmaken voor de renovatiewerken starten. Ook na de werken dient u een EPC te laten maken. Zo kunt u het startlabel en het eindlabel aantonen. Bestaat er al een EPC van uw woning? Dan kunt u dit als eigenaar meestal raadplegen via Woningpas. Daar vindt u bovendien nog heel wat andere nuttige gegevens over uw woning.
Het advies en de kostenraming op het EPC worden automatisch gegenereerd door de software van het VEKA. Op die manier worden alle EPC’s op een uniforme manier opgesteld. We kunnen als energiedeskundige de kostenraming of het EPC advies dus niet zelf aanpassen.
Je kan hiervoor wel bij ons terecht via een aparte dienstverlening (energie advies, renovatie advies, warmteverliesberekeningen) op maat.
Voor de opmaak van het EPC volgen we verplicht de inspectiemethode en software die opgelegd is door het VEKA. Het werk starten we met een verplicht plaatsbezoek aan uw woning. Tijdens dit plaatsbezoek verzamelen we alle gegevens die nodig zijn om het energielabel te bepalen. We baseren ons hiervoor op visuele vaststellingen of op bewijsstukken.
Hou rekening met de renovatieverplichting bij aankoop van een energieverslindende woning of appartement (sinds 2023) en de Energienorm 2030 met een minimaal EPC-label voor alle woningen en appartementen.
Als u de woning binnen de 5 jaar grondig renoveert en zo het EPC- label aanzienlijk verbetert, dan kunt u hiervoor een premie krijgen. Om in aanmerking te komen, moet er zowel een EPC voor de werken (opgemaakt vanaf 2019 en uiterlijk op 31 december 2026) als een EPC na de werken zijn.
Enkel residentiële gebouwen (woongebouwen), zowel woningen, appartementen of studio’s, maar ook collectieve woongebouwen komen in aanmerking.
Indien voldaan wordt aan de minimale ventilatie-eisen, zult u vanaf 2025 ook een hogere Mijn EPC-Labelpremie krijgen. Op het EPC na de werken is een lichtgroene of donkergroene kleur noodzakelijk bij ventilatie. In geval van een ingrijpende energetische renovatie (met een EPC-Bouw) is er geen verhoging voorzien.
U kunt de EPC-labelpremie ook in stapjes aanvragen, bv. eerst renovatie van E naar C, waarvoor u een EPC-Labelpremie aanvraagt. Als u vervolgens binnen de 5 jaar na het start EPC nog verder investeert (renovatie naar EPC-label B of A), dan kunt u hier nog een extra premie aanvragen (supplement). Enkel de ventilatie in orde brengen, zonder labelverbetering, geeft geen recht op een hogere premie.
Bij de opmaak van het EPC houdt men enkel rekening met de eigenschappen van het gebouw, zoals de isolatie, de verwarmingsinstallaties, de zonnepanelen en de ventilatie. Er wordt bij de opmaak geen rekening gehouden met uw effectief energiegebruik. Op die manier krijgen 2 identieke woningen, met andere bewoners en een ander bewonersgedrag toch dezelfde EPC-score. Je kan ook bij ons terecht voor een energieaudit of specifiek energieadvies op maat. Zie onze aanvullende dienstverlening
Een EPC-NR mag enkel opgemaakt worden door een erkend energiedeskundige type D. Ons erkenningsnummer bij VEKA is: